Urban & Asociatii got the first ever SPAM fine in Romania

 
March 16th, 2008 - Filed under Internet Marketing & SEO by Cristian Mezei
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 3.76 out of 5)
Loading ... Loading ...
| 34,921 views
 

Just a few days ago, ANRCTI (the National Regulatory Authority for Communications and Information Technology) imposed the FIRST fine for SPAM in Romania, to a lawyer company called Urban & Asociaţii.

The fine was 1000 RON, roughly 330 Euro:

ANRCTI enforced the first fine for sending unrequested commercial messages, following an inquiry which revealed that the subject had not obtained the addressees’ consent for sending such a communication (spam). The inquiry was initiated upon receiving a complaint, at the end of 2007, the first one submitted to ANRCTI after the take over of relevant attributions.

The complaint showed that, starting from September 2007, the plaintiff had been receiving a number of unrequested commercial messages that promoted a newsletter and a company. Following the inquiry conducted by the ANRCTI control personnel, the sender of these unrequested commercial messages (without the plaintiff’s prior consent) was found to be the company Urban & Asociaţii. This company was imposed a contravention fine amounting to RON 1000.

Submit your business or company to Webotopia.
Tags: none
 

39 Comments so far

butelie said:
March 16th, 2008

Ma bucur ca ii faci vedete pe acesti spameri , ca sa stie lumea cine sunt , poate isi revin !
Sper ca nu sunt offtopic daca scriu in limba romana , dar eu ma exprim neconcludent in limba engleza ! ;)

Simple said:
March 16th, 2008

Spammers? Never heard of them until now, so I don’t know why they are sooo dangerous. You and me both I think we know real spammers from .ro. They should get the fine….

March 19th, 2008

Hey,
Tare faza … totusi de ce nu ai scris articolul in romana … daca tot se petrece aici la noi in Romania ?
Sa fim seriosi … o amenda de 1000 de ron pentru o firma e nimica toata oricum , frectie la picioru de lemn.
Totusi is primii … super :)

butelie said:
March 19th, 2008

Eu cred ca are foarte mare importanta aceastaamenda , chiar daca era o amenda de un leu este foarte relevanta si inseamna foarte mult pentru imaginea acestei firme .
Articolul este scris in limba engleza pentru ca este un site scris in engleza , chiar daca nu cred ca se supara nimeni ca noi ne exprimam parerea in limba romana !

olimpiu said:
March 20th, 2008

Cred ca trimiterea de email nesolicitat trebuie redefinita.
In conditiile in care iti faci publica adresa de email pe situri accepti si ideea ca poti fi contactat cu diverse oferta. Ma refer in cazul firmelor si nu a persoanelor fizice.
Astfel orice email trimis unei persoane juridice de catre un potential partener/furnizor, poate fi considerat spam si amendat.

butelie said:
March 20th, 2008

Eu sunt de parerere ca DACA NU ACCEPTI SA PRIMESTI NEWSLETTER inseamna ca primesti SPAM !
Eu m-am mutat pe gmail pentru ca filtrul antispam de la yahoo nu mai facea fata , si nu m-am inscris pe siteuri dubioase , pur si simplu cred ca adresa mea de e-mail a fost inclusa intr-o lista de e-mailuri vanduta de mai stiu eu cine !

March 20th, 2008

Conform legii comerţului electronic, condiţia esenţială pentru efectuarea unei comunicări comerciale prin intermediul adresei de poştă electronică este obligativitatea obţinerii în prealabil a consimţământului expres al destinatarului privind primirea de comunicări comerciale: „efectuarea de comunicări comerciale prin poşta electronică este interzisă, cu excepţia cazului în care destinatarul şi-a exprimat în prealabil consimţământul expres pentru a primi asemenea comunicări” (art.6 alin.(1) din Legea nr.365/2002).

butelie said:
March 20th, 2008

Cred ca ai adus o precizare necesara !
Ar trebui sa spui si faptul ca daca nu vrei sa mai primesti trebuie sa ai posibilitatea sa te dezabonezi de la acel newsletter !

Bladhaund said:
March 21st, 2008

Atunci cand iti faci publica adresa firmei pe un site o faci ca sa fii contactat de clienti, nu de furnizori. Sa le intre in cap celor care au impresia ca pot sa faca spam, precum Olimpiu de mai sus, EU caut clienti, nu am facut publica adresa ca sa iti usurez tie gasirea de clienti. Deci daca imi trimiti altceva decat o cerere de oferta, ma spamezi si te reclam imediat.

alex said:
March 26th, 2008

Imi trebuie 10 secunde sa vad daca un email e spam sau nu, fie in bulk fie in inbox. Daca ar fi sa denunt fiecare companie care imi trimite spam as pierde mai mult timp decat mi-ar lua sa iau decizia de a citi sau nu un mail. Respect parerea lui Bladhaund dar cred ca da dovada de o incredibila limitare.
Frumos sait.

butelie said:
March 26th, 2008

Mie imi trebuie intre 15 si 30 de secunde ca sa vad daca e spam sau nu ! :mrgreen:

olimpiu said:
March 27th, 2008

Mie imi ia 10 minute sa raspund la toate emailurile si sa sterg spam.
Oricum, sintem asaltati de spam mai periculos pe TV sau ziare, decit pe email.
Asa ca un amarit de email de la un amarit care incearca sa faca o afacere sa traiasca mai bine e mai putin de condamnat decit intoxicarea pe care o primim zilnic pe TV si ziare. Si mai nou prin posta sau sms :)

butelie said:
March 27th, 2008

La mine dureaza cel putin 3 ore ca sa raspund la e-mailuri !
M-am mutat pe gmail pentru ca yahoo mail nu mai functiona cum trebuie si nu aveam spatiu suficient ca sa primesc e-mailurile !
Gmail e mult mai eficient la filtrarea spamului !
Un e-mail este mult mai periculos deoarece iti invadeaza viata , pe cand un ziar trebuie sa-l cumperi sau sa-l citesti , iar televizorul trebuie sa-l pornesti ca sa te poti intoxica !
Nu trebuie sa uitam ca spam inseamna corespondenta nesolicitata !
Spamul se aseamana cu telefoanele nedorite , mai exact spamul are aceleasi consecinte ca un telefon primit de la un necunoscut !
I-ar placea cuiva sa raspunda toata ziua la telefon ?
Poate prima data te incanta ideea , mai ales daca nu are cine sa te sune , dar pana la urma ti se ia !

olimpiu said:
March 27th, 2008

Va chinuiti de pomana sa eliminati spamul. Poti sa reclami cit vrei tu pe oricine oriunde. Este exact ca orice lucru natural bun sau rau. Se adapteaza. Asa ca tot ceea ce nu-l doboara il face mai puternic :))).
Si sa fim seriosi, nu o sa putem dobori niciodata. Ceea ce trebuie facut este reglementarea lui, adica acceptarea acestuia ca si practica, organizarea acestuia in niste termeni stricti si controlabili, si ceea ce depaseste limita acceptata, sa fie sanctionat.
La fel e si cu prostitutia. Poti s-o pedepsesti cit vrei si cum vrei. Dar nu ai cum s-o excluzi. Cel mai bine e s-o reglementezi :)

March 27th, 2008

Mie imi ia 10 minute sa raspund la toate emailurile si sa sterg spam.

Esti un norocos.

butelie said:
March 27th, 2008

Spamul nu este nevoie sa fie reglementat pentru ca este deja reglementat !
Atunci cand iti ia 10 minute sa raspunzi la e-mailuri si sa stergi spamurile , inseamna ca nu prea primesti !
Eu primesc zilnic cel putin cinci spamuri , in conditiile in care nu mi-am bagat adresa principala de e-mail decat pe siteuri sigure , si cel putin 50 de e-mailuri zilnic !

olimpiu said:
March 27th, 2008

stiu :P
de fapt sint rapid.

butelie said:
March 27th, 2008

Imi cer scuze ca mi-am pus numele siteului in locul numelui folosit , dar postam pe niste bloguri si am scris din obisnuinta !
Nu vreau sa fac spam pe acest blog !
Daca puteam in mod sigur , imi editam postarea anterioara ! :(

March 27th, 2008

Relax. Eu consider cine face spam si cine nu pe blogul meu :)

butelie said:
March 27th, 2008

10 000 de spamuri e ceva !
Eu pe blogul meu , am maxim 10 spamuri pe zi , provenind de la un alt site !

March 27th, 2008

10 000 de spamuri e ceva !

Cele 10.000 s-au implinit in Iulie 2006.

Acum suntem in Martie 2008. Nu cred ca vrei sa stii cate comentarii spam am pana acum. Ca indiciu, mai pune un 0.

butelie said:
March 27th, 2008

Normal sa ai 100 de spamuri zilnic , daca ai pagerank 3 , 38800 inbound links , 695 linkuri catre siteul tau pe del.icio.us , in alexa rank are pozitia 96854 dupa traficul pe site.
Exista 1492 linkuri catre siteul tau pe Technorati.
Eu nu-i inteleg pe astia care fac spam !
Mare lucru nu castiga , decat publicitate negativa !

Black said:
March 28th, 2008

Ce spuneti de spam pe alte cai, inteleg ca spamul pe mail se rezuma la mailuri nesolicitate, dar reclama din metrou? platesti abonament/calatoria sa fii transportat din A in B nu sa vezi 20 de reclame pe oriunde este posibil? Mergi pe strada, in parc, oriunde te uiti vezi numai reclame si asta fara macar sa iti fi dat consimtamantul ca vrei sa le vezi.
Nu vad de ce va lamentati atata cu mailurile, nu faci mare scandal cand iti trimite vodafonele un sms de isi promoveaza nus ce drak de serviciu, nu faci scandal cand platesti cablul dar vezi din 2 ore doar 1h film ca restul sunt reclame pe care apropo guess what nici macar nu le-ai cerut. Si exemplele ar putea continua forever, totusi nu pot intelege care este diferenta intre intoxicarea cu reclame pe toate caile posibile si mailurile spam, care este diferenta si de ce ultimele sunt mai importante???

butelie said:
March 28th, 2008

E-mailurile sunt ceva diferit !
O casuta de e-mail este ceva personal , iar daca un operator iti trimite un sms , inseamna ca la abonare ai fost de acord sa primesti ” noutati ” de la ei !

Misu said:
March 30th, 2008

stii cumva pe unde as putea gasi legea in baza careia i-au amendat pe astia?

anrc au ceva mecanism prin care poti sa raportezi spam-ul?

oricum mi se pare o munca enorma pentru ANRC sa urmareasca toti spammerii din Romania… sau macar pe cei mai mari…

Misu said:
March 30th, 2008

si la un spammer adevarat cu un magazin solid… ce e 330 de euro? o nimica toata…

March 30th, 2008

Conteaza foarte mult imaginea !
Publicitatea negativa , de la un anumit moment dat incolo , nu mai e asa de folositoare !
E ca atunci cand primesti e-mailuri in care ti se propune marirea penisului cu nu stiu cati centimetri , sau cand primesti e-mail de la ” loterie ” sau de la ” diverse banci ” !
Bancile nu trimit e-mail spam ,pentru ca isi strica reputatia !
Eu m-am abonat la niste subiecte , tocmai pentru ca nu primesc spam de la siteurile unde nu sunt abonat !
De la ora sapte de dimineata si pana acuma primii 83 de e-mailuri , dintre care 53 sunt spamuri !
Culmea este ca e adresa mea privata si nu stie multa lume de ea !
Dar nici eu nu ma las si ii reclam de fiecare data !

andre said:
April 16th, 2008

Hey Christian, is there any place I can get the estimated Google or Yahoo! search count, during a given amount of time, based on particular keywords? thanks!

inSecure said:
May 3rd, 2008

Da spamul ..totusi o amenda de 10 milioane nu doare pe nimeni ( parerea mea ),dar trebuie sa recunoastem ca e inceput .
P.S.:Eu nu as vrea sa fie pedepse asa de trastice la spam/hack ca in america. Acolo pentru un simplu “hack ” iei pana la 75 de ani , las-o drq.

butelie said:
May 3rd, 2008

Si mie mi se pare mica amenda de 1000 de lei , dar este un inceput !

Alina said:
May 12th, 2008

Amenda este modica dar macar este un inceput pt Romania.
Zi de zi primesc destul de multe spamuri pe yahoo. Cel putin , pe una dintre adrese primesc junk de genul “Won a dell” sau “won at the lottery” direct in inbox de vreo saptamana. Le marchez ca spam si degeaba, tot in inbox aterizeaza…

Tracy Esau said:
May 19th, 2008

piaţa de Internet este un câştig de o mulţime de popularitate aceste zile, această afacere este pe cale să devină foarte profitabilă şi pentru cei care de fapt poate genera o mare suma de către acest sens de afaceri

May 20th, 2008

Amenda destul de mica; trebuia sa fie mai mare, mult mai mare.

Eu bag x ron in site-ul meu pentru ai creste pr-ul la 4(crestere pr-ului se face fara a spama; bani consumati doar pentru reclama), amenda trebuia sa fie x+ 1000 ron(pentru spam).

Atunci am fi vazut cine ar mai spama.

butelie said:
May 20th, 2008

Eu cred ca spamul o sa creasca in perioada urmatoare , pentru ca este cea mai ieftina metoda de publicitate , din pacate ! :(

Lore said:
May 22nd, 2008

si sa mai ai incredere in avocati…hah; si eu am fost printre spam-uitii campaniei. Tocmai o firma de servicii profesionale recurge la asa o tehnica de promovare cand pentru ei va funcitona cel mai putin. De asemenea prejudiciul de imagine care il sufera acum este major. Tu firma de avocatura sa nu ai habar de legile din care macar in teorie iti manaci painea de zi cu zi.
Poate le facem un pachet cu mesajele astea si le trimitem si alte cateva sfaturi de ce n-au voie sa faca, si le dam gratis nu la 70EURO/ora :) oricum dupa cate s-a dovedit aici internautul de rand stie mai multe despre legitimitate decat o firma de avocatura si mai imparte si gratis informatia relevanta :)) revolutia continua…

butelie said:
May 23rd, 2008

Eu cred ca prejudiciul de imagine a fost si ramane imens !
Cu ocazia asta lumea si-a dat seama cine este taica urban , si au inceput oamenii sa-si puna niste intrebari simple si precise !

Draqos said:
May 24th, 2008

frumos nisat blogul insa nu inteleg o chestie, articolele sunt in engleza si comentariile in romana? (stiu am intrat in discutie ca musca in lapte, insa mi se pare lipsa de experienta)

Este o parere, nu necesita atacuri.

butelie said:
May 24th, 2008

E aproape firesc ca articolul sa fie in engleza pentru ca este un blog scris in limba engleza , dar avand in vedere faptul ca proprietarul blogului este un roman , si ca cei care au raspuns pana acum sunt aproape toti membri sau vizitatori pe seopedia , raspunsurile la acest subiect sunt in limba romana !

Viorel said:
July 3rd, 2008

E bine ca se mai da o amenda din cand in cand , deja eu numai folosesc yahoo mail deoarece este prin de spam , primeam pe zi 10 mailuri spam , degeaba dadeam report as spam , yahoo numai face fata asa ca am trecut pe gmail , care mi se pare extraordinar.

Leave a reply

Allowed tags (XHTML): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Readers & Technorati:

My Subscribers Add to Technorati Favorites
View Cristian Mezei's profile on LinkedIn

Subscribe & Syndication:

RSS Feed at FeedBurner NewsGator Google Bloglines My MSN Add to My Yahoo! Add to FeedLounge Add to My AOL Add to NetVibes Add to NewsBurst Add to Pluck Add to NewsIsFree

Updates by e-mail:

Webotopia B2B Portal

Tag Cosmos: Top Tags